Tips voor het boeken bij een Entertainment Booking Agency in Vlaanderen en Nederland

Het inhuren van entertainment is een van de cruciale elementen van het plannen van een succesvol evenement dat organisatoren vaak over het hoofd zien. Het is gemakkelijk te zien waarom. Hoe weet je waar je moet beginnen? Wat staat voor waar voor je geld? Kun je er geen playlist op plakken? Wat als de band niet komt opdagen?

Geconfronteerd met al deze twijfel, kan het gemakkelijk zijn om te gaan met de eerste act die je tegenkomt, alles tot het laatste moment te laten of het entertainment helemaal niet te plannen. Toch kan het kiezen van het entertainment het verschil zijn tussen een goed evenement en een geweldig evenement. De band, dj of artiest die je inhuurt, kan het verschil zijn tussen gasten die een excuus zoeken om vroeg te vertrekken en een toegift van een dansvloer die niet wil dat de avond eindigt.

Een toegewijd entertainmentbureau is een eenvoudige manier om de pijn van het inhuren van professioneel entertainment voor een evenement weg te nemen. Een goed bureau heeft ervaring met het leveren van entertainment voor alles, van verrassende huwelijksvoorstellen tot internationale conferenties en kan een vertrouwde adviseur zijn tijdens het hele planningsproces van uw evenement.

Stem het entertainment af op het evenement

Voordat u zelfs maar begint met zoeken, moet u nadenken over wat u van uw entertainment wilt en wat het beste werkt voor uw locatie en uw bezoekers.

Bedenk wie uw evenement zullen bijwonen; hun leeftijd, smaak en verwachtingen – en zorg ervoor dat u niemand vervreemdt met uw keuze aan activiteiten. Zelfs als je de meest voortreffelijke muzieksmaak hebt, zijn de lege blikken van verbijsterde gasten niet de moeite waard om een ​​avondje in je eentje te headbangen voor een heavy metalband. Zorg ervoor dat de gasten zich niet vervelen, anders zullen ze zich vermaken door afleiding zoals films kijken of wedden op onder andere www.casino777.be.

Een solide keuze voor de meeste avondevenementen is een live band. Professionele evenementenbands hebben ervaring met het bedienen van uiteenlopende publieksgroepen. Ongeacht hun genrespecialisatie, zullen de beste bands hun set altijd aanpassen aan elk publiek.

Wees niet bang voor de functieband.

Als de uitdrukking “eventband” beelden oproept van functionele bands in pakken met lovertjes, zult u blij zijn te horen dat er een lange weg is afgelegd sinds de dagen van de Wedding Singer. De evenementenbandindustrie trekt de beste jonge muzikanten aan en garandeert geweldige optredens voor de meest getalenteerde artiesten.

Deze toename van de concurrentie heeft de normen opgedreven en dwingt bands om iets unieks te bieden. Dit betekent dat je een geweldige band kunt vinden in bijna elk genre dat je maar kunt wensen.

Benodigdheden voor het huren van entertainment

Een groot deel van ons werk is om het stressniveau laag te houden door te helpen bij het soepel verlopen van de planningsfasen van een evenement. De sleutel hiervoor is communicatie. Met wie u ook samenwerkt om entertainment in te huren, u wilt dat ze direct beschikbaar en responsief zijn, zodat ze deskundige aanbevelingen kunnen doen, u helpen bij het onderhandelen over lastige planningsproblemen en eventuele angsten verminderen.

Je wilt werken met artiesten waarvan je weet dat ze erop kunnen vertrouwen dat ze op tijd arriveren, professioneel handelen (zelfs de hardrockband die je hebt geboekt zou prettig moeten zijn om mee om te gaan als ze niet op het podium staan), en idealiter, die verder gaan gewoon opdraaien en een paar akkoorden tokkelen. U moet ook weten dat uw boeking veilig is.

Dus hoe kunt u zeker zijn van dit alles? Gelukkig leven we in het tijdperk van online review.

U moet op zijn minst een vast contract aangeboden krijgen dat uw act verbindt aan het optreden op uw evenement.

Geldbesparende tips

Als je een evenement met een beperkt budget plant, wil je graag leren hoe je je entertainmentbudget kunt verminderen zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

  • Vroeg boeken – Naast de keuze uit de beste acts, garandeert vroeg boeken u de tarieven van dit jaar, zelfs als uw evenement een jaar of twee verwijderd is. Professionele bands en entertainers bevinden zich in dezelfde positie als elk ander bedrijf; ze moeten hun vergoedingen geleidelijk verhogen in lijn met de inflatie en de toegenomen vraag naarmate hun reputatie groeit.
  • Lokaal boeken – Lokaal boeken houdt de reiskosten laag. Een grote bestelwagen, volledig beladen met zware instrumenten, luidsprekers en verlichting, plus diverse muzikanten karnt door een behoorlijke hoeveelheid diesel. Door de hoeveelheid tijd die uw act op de weg doorbrengt te verminderen, verlaagt u de vergoeding die u betaalt, met als bijkomend voordeel dat u vervelende uitstoot beperkt.
  • Boek klein – Hoe minder artiesten u inhuurt, hoe lager het bedrag dat u betaalt. Je zou zelfs kunnen vragen of een band die je leuk vindt, bereid zou zijn om hun line-up te verminderen om aan je budget te voldoen.

Tot slot, geen paniek!

Bij het inhuren van entertainment voor uw evenement is er genoeg om rekening mee te houden, maar u hoeft niet overweldigd te raken. Er zijn talloze bronnen om te helpen en om de stress van het huren van entertainment weg te nemen, kunnen entertainmentbureaus al het harde werk voor je doen.

Boek zo vroeg mogelijk. Er is niets erger dan verliefd worden op een act en dan ontdekken dat ze al geboekt zijn.

 

Geplaatst in: blog